Китай запровадить санкції щодо п'яти компаній США через постачання зброї Тайваню

Читать на русском
Китайська влада введе санкції щодо п'яти американських компаній, які беруть участь у постачанні озброєнь США тайванської адміністрації.
Фото: Pixabay

Влада КНР оголосила про запровадження санкції щодо п'яти американських виробників через постачання зброї Тайваню.

Про це заявив речник МЗС Китаю.

У китайському міністерстві заявили, що Сполучені Штати «порушують принцип одного Китаю», продаючи зброю Тайваню, а також «під різними приводами вводять протизаконні односторонні санкції проти підприємств і приватних осіб КНР».

«Продаючи зброю Тайваню, США відверто порушили принцип одного Китаю та три китайсько-американські спільні комюніке. Це шкодить суверенітету та інтересам безпеки Китаю, а також серйозно підриває мир і стабільність у Тайванській протоці і є порушенням законних прав та інтересів китайських компаній і осіб. Китай категорично не задоволений і рішуче виступає проти цього, а також подав суворі подання Сполученим Штатам», – говориться у повідомленні.

Зазначається, що під санкції потрапляють компанії BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat та Data Link Solutions.

Обмеження мають на увазі заморожування активів, у тому числі нерухомість підприємств на території Китаю. Місцевим організаціям буде заборонено укладати зі згаданими організаціями угоди та взагалі будь-яким чином взаємодіяти.

Китайські дипломати також назвали протизаконними американські санкції.

Зауважимо, санкції вводяться напередодні президентських і парламентських виборів у Тайвані, які мають відбутися 13 січня.

Нагадаємо, у листопаді Тайвань повідомив про поновлення військової активності Китаю навколо острова.

У грудні генерали США та Китаю вперше з 2022 року провели переговори.

Також повідомлялося, що другу найбільшу державну будівельну компанію КНР – China Railway Construction Corporation – було внесено до списку міжнародних спонсорів війни росії проти України. У МЗС Китаю заявили, що таке рішення помилкове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: