У Тайвані заявили про посилення військової активності Китаю навколо острова

Читать на русском
Тайвань знову зафіксував китайські військові літаки та кораблі навколо острова. Пекін продовжує військову активність напередодні виборів на Тайвані у січні.
Фото: ankasam.org

Влада Тайваню повідомила про відновлення військової активності Китаю навколо острова. У понеділок, 8 січня, до зони «Реагування у відповідь» Тайваню увійшли 10 китайських військових літаків і 4 патрульних корабля. Також було зафіксовано китайські повітряні кулі.

Про це повідомляє міністерство оборони Тайваню у соцмережі Х.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

Зазначається, що з 10 літаків Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) два винищувачі J-16 увійшли до південно-західного сектору зони розпізнавання тайванської ППО, проте жоден не перетнув серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційним кордоном між островом і материком.

Крім того, тайваньські військові виявили чотири китайські повітряні кулі. Від обіду понеділка й до пізнього вечора вони пролетіли над північно-східною частиною острова, де знаходиться столиця Тайбей.

Варто додати, що призначення куль невідоме, оскільки тайванська ППО не намагається їх збивати чи приземлити якимось іншим способом.

У міноборони Тайваню офіційно вважають ці повітряні кулі звичайними метеорологічними зондами.

У відповідь на дії Китаю тайванські сили оборони відправили літаки та кораблі ВМС, а також розгорнули системи протиповітряної оборони для фіксації дій НВАК.

Як відомо, на Тайвані 13 січня пройдуть вибори президента.

Нагадаємо, у листопаді також повідомлялося, що Китай поновив військову активність поблизу Тайваню.

Також відомо, що Китай запровадить санкції щодо п'яти компаній США через постачання зброї Тайваню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: