Британія надасть Україні два військові кораблі

Читать на русском
Велика Британія заявила про передачу Україні двох тральщиків для розмінування зі складу Королівських ВМС.
Фото: Wikipedia

Велика Британія відправить Україні два тральщики для розмінування класу Sandown. Їх передадуть зі складу Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

Про це заявили у пресслужбі Міністерства оборони країни 11 грудня.

У заяві сказано, що два тральщики для розмінування Sandown (MCMV) передаються Збройним силам України з метою зміцнення здатності України діяти на морі.

«Зміцнення морських можливостей ЗСУ, зокрема протидія загрозі з боку російських морських мін, допоможе відновити морський експорт України», – заявив міністр оборони Грант Шаппс.

Зазначається, що кораблі буде закуплено Україною за допомогою експортно-кредитного агентства Великої Британії.

Крім передачі тральщиків, Сполучене Королівство спільно з Норвегією створять морську коаліцію, надаючи кораблі та транспортні засоби для зміцнення обороноздатності України у Чорному морі.

«Нова Коаліція з морських можливостей координуватиме підтримку, яку Британія, Норвегія та інші країни надають Україні. У довгостроковій перспективі це допоможе Україні перетворити свій військово-морський флот, зробивши його більш сумісним із західними союзниками, більш сумісним з НАТО та зміцнити безпеку в Чорному море», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Велика Британія виділила зимовий пакет допомоги Україні у розмірі 29 мільйонів фунтів (34 мільйони євро) та ще 7,75 мільйона фунтів (9 мільйонів євро) для задоволення потреб найбільш уразливих верств населення.

Також на початку грудня стало відомо, що Велика Британія передала Україні нові ракети для боротьби з російськими дронами.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася з партнерами щодо отримання військових кораблів, щоб захистити судна у зерновому коридорі у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: