Діятиме до вступу в НАТО: Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду у сфері безпеки.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду у сфері безпеки.

Про це повідомляє Суспільне.

За словами Зеленського, угода розрахована на 10 років, протягом яких британська сторона зобов'язалася надавати Україні фінансову та військову підтримку.

Крім того, договір передбачає «всебічну співпрацю заради досягнутого потенціалу сил оборони та безпеки».

«Термін дії угоди може бути продовжений за аналогією до інших подібних договорів про безпеку, укладених глобальними лідерами. Саме тому надані гарантії діятимуть на час до нашого вступу до НАТО. Якщо це відбудеться раніше терміну дії цієї угоди, створена нами архітектура безпеки буде фактично інкорпорована у систему безпеки всього альянсу», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Велика Британія стала першою країною, яка підписала з Україною договір у сфері безпеки у межах домовленостей, узгоджених під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Раніше повідомлялося, що президент Зеленський визначив склад делегації для участі у міжнародних переговорах щодо гарантій безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: