Британія ввела нові санкції проти росії

Читать на русском
Велика Британія розширює санкції проти росії, забороняючи експорт низки товарів, які можуть бути використані у військових чи промислових цілях.
Фото: censor.net

Велика Британія запровадила нові санкції щодо товарів, технологій і джерел фінансування, які могли б підтримувати війну росії проти України.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Круте піке: як західні санкції вдарили по цивільній авіації росіїЗахідні санкції вдарили по російській цивільній авіації – зростає кількість авіапригод та поломок літаків.

«Новий пакет санкцій забороняє експорт низки товарів, які можуть використовуватися у військових чи промислових цілях, а також новітнього обладнання, яке Україна знайшла на полі бою, включаючи деталі машин та електроніку. Ці санкції, враховуючи низький рівень британсько-російської торгівлі, дадуть змогу продовжувати позбавляти рф товарів, які вона може використовувати у війні», – говориться у заяві.

Крім того, уряд Великої Британії запроваджує окреме законодавство про заборону імпорту алмазів з росії та планує продовжити заборону на допоміжні послуги, пов’язані з металами, якщо це можна буде зробити спільно з міжнародними партнерами.

Нові санкції також передбачають низку фінансових заходів, «покликаних підтримати бізнес, який вирішив вийти з росії».

У заяві уряду зазначається, що після цього лише гуманітарний, продовольчий та медичний експорт з низьким рівнем ризику залишиться без санкцій.

Ще один крок уряду Великій Британії – посилення обмежень проти російського фінансового сектора, і зобов’язання дотримуватись більшої прозорості у декларуванні активів. Ці заходи набудуть чинності вже з 26 грудня.

Варто додати, що після незаконного вторгнення рф в Україну імпорт до Великої Британії з росії впав на 94% за рік після вторгнення, тоді як експорт впав на 74%.

11 грудня міністр промисловості та економічної безпеки Нусрат Гані заявила, що у Великій Британії з'явиться спеціальне відомство, яке стежитиме за виконанням санкцій.

Нагадаємо, посли країн-членів ЄС знову не змогли домовитись про запровадження нового пакету санкцій проти рф – цього разу через позицію австрійського уряду.

Раніше президент США Джо Байден та лідери країн G7 погодилися ввести заборону на російські алмази.

Також повідомлялося, що Україна чекає санкції від ЄС проти постачальників деталей для дронів до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: