Призначення Резнікова послом: у МЗС прокоментували чутки від нардепа Гончаренка

Читать на русском
У МЗС України закликали народних депутатів не спекулювати темою призначення послів, як це зробив Олексій Гончаренко чутками про Олексія Резнікова.
Олег Ніколенкоfacebook.com

Рішення про призначення послів України ухвалює лише президент за підсумками обговорення з міністром закордонних справ. А народним депутатам не потрібно спекулювати темою призначення послів, це не їхня компетенція.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у коментарі «Інтерфакс-Україна» у вівторок, 1 серпня.

Резніков прокоментував свою можливу відставкуМіністр оборони України Олексій Резніков висловив готовність піти у відставку, якщо таке рішення ухвалять президент України Володимир Зеленський та парламент.

Таким чином він прокоментував чутки, які у себе в Telegram озвучив нардеп Олексій Гончаренко щодо призначення Олексія Резнікова.

При цьому він закликав народних депутатів України не займатись кадровими призначеннями у сфері зовнішньої політики.

За словами Ніколенка, рішення про призначення послів України ухвалює президент за підсумками обговорення з міністром закордонних справ. Розгляд відповідних кандидатур продовжується.

«Водночас закликаємо українських народних депутатів, зокрема, Олексія Гончаренка, не займатися кадровими призначеннями у сфері зовнішньої політики, оскільки ця тематика не належить до їхньої професійної компетенції», – сказав речник МЗС.

Вранці 1 серпня представник фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко у своєму Telegram заявив, що нібито міністра оборони Олексія Резнікова може бути призначено послом у Британії.

«Натомість Резніков і сам не проти піти з посади міністра. Він дуже хотів перейти в Міністерство юстиції. Але після звільнення Пристайка з посади посла в ОП вирішили, по своїй новій традиції, відправити послом не професійного дипломата, а міністра. В ОП вже дізнавались, як Резнікова сприймуть у Британії. І отримали схвальну відповідь», – написав нардеп.

Нагадаємо, минулого тижня Олександра Ткаченка було звільнено з посади міністра культури. Днями він розповів, чи залишиться працювати у команді президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: