Кулеба та Єрмак проведуть переговори з главою МЗС Угорщини в Ужгороді: дата зустрічі

Читать на русском
Єрмак та Кулеба проведуть переговори з главою МЗС Угорщини. Сторони обговорять, зокрема, майбутню зустріч Зеленського з Орбаном.
Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та голова Офісу президента Андрій Єрмак проведуть зустріч із главою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

Про це повідомив речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко, його цитує Суспільне.

Зеленський розкрив подробиці своєї розмови з Орбаном в АргентиніПрезидент Володимир Зеленський розповів про нещодавню розмову з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Лідери зустрічалися на інавгурації Хав'єра Мілея.

Представник МЗС розповів, що переговори заплановані на 29 січня, вони відбудуться в Ужгороді.

За словами Ніколенка, зустріч стане продовженням недавніх політичних контактів двох країн.

«Ключовими темами стануть організація зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана для просування важливих для України рішень у Європейському Союзі та комплексного розвитку двосторонніх відносин», – зазначив речник.

Нагадаємо, нещодавно Орбан відмовився називати російське вторгнення в Україну війною. Відповідаючи на запитання журналіста, він заявив, що напад росії є «військовою операцією».

Раніше прем'єр-міністр Угорщини розповів, що під час саміту вісім годин відмовляв лідерів Євросоюзу від «поганого рішення» розпочати переговори з Україною щодо вступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: