Кулеба розповів про позицію країн Заходу щодо можливих переговорів України з росією

Читать на русском
Західні союзники не вимагають від України розпочинати переговори з росією щодо заморожування бойових дій. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.
Фото: РБК-Україна

Західні союзники не вимагають від України розпочинати переговори з росією щодо заморожування бойових дій.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулєба в інтерв'ю El Pais.

Ще з вересня путін посилає сигнали про готовність заморозити війну – New York TimesРосійський диктатор володимир путін з вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню у війні проти України.

За його словами, Київ сам приймає рішення щодо ключових питань, пов'язаних з війною. Партнери при цьому не порушують теми заморожування війни ні під час зустрічей з делегаціями, ні на закритих переговорах.

«Це те, що ніхто не зважиться викласти на стіл як опцію. Решта – просто шум», – стверджує Кулеба.

Міністр також заявив, що ні путін, ні російське керівництво насправді не зацікавлені у переговорах. А ті, хто пропонують Україні заморозити війну, лише допомагають росії та ігнорують очевидну загрозу.

«Бувають війни, в яких одна сторона повинна перемогти, а інша - програти. І російська агресія проти України – саме така війна. Україна має перемогти, а росія має програти. І все політичне мислення має бути зосереджене на досягненні цієї мети», – резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, наприкінці грудня видання The New York Times з посиланням на джерела написало, що путін з вересня через посередників надсилає сигнали про готовність до припинення вогню в Україні.

У Центрі протидії дезінформації після цього заявили, що статтю було написано журналістами, пов'язаними з Кремлем.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, як змінювалася риторика Зеленського щодо переговорів із путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: