У США судді, які зняли Трампа з президентських виборів, отримують погрози – CNN

Читать на русском
ФБР співпрацює з правоохоронцями штату Колорадо у зв’язку з погрозами на адресу суддів Верховного суду штату, які ухвалили рішення про зняття Дональда Трампа з президентських виборів 2024 року.
Фото: Associated Press

Судді Верховного суду американського штату Колорадо, які вирішили зняти Дональда Трампа з президентських виборів 2024 року, почали отримувати погрози.

Про це пише CNN.

Як повідомив офіцер ФБР, агентство в курсі ситуації й активно співпрацює з місцевими правоохоронними органами.

У заяві наголошується, що розслідуватимуть будь-які погрози і прояви насильства, зокрема з боку осіб, які використовують екстремістські погляди для виправдання своїх дій, незалежно від їхньої мотивації.

Водночас представник судової гілки влади Колорадо не став коментувати повідомлення про погрози, а представник патрульної поліції штату заявив, що будь-які погрози на адресу суддів розглядатимуться місцевою владою.

Крім того, правоохоронці штатів та місцевих органів влади, а також неурядові дослідницькі групи відстежують риторику на екстремістських інтернет-форумах на предмет ознак того, що вона може перерости у реальні погрози на адресу державних службовців.

Зазначається, що імена чотирьох суддів Верховного суду штату Колорадо, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа на виборах, часто з'являлися в «підбурювальних» повідомленнях у мережі із закликами оприлюднити їх особисті дані.

Нагадаємо, судді штату Колорадо заборонили Дональду Трампу брати участь у виборах на території штату, фактично визнавши його заколотником за події 2020 року. Тоді Трамп підбурював прихильників до штурму Капітолія і вимагав перегляду результатів голосування.

Як відомо, вибори президента США відбудуться у листопаді 2024 року. Станом на початок грудня, Трамп випереджає Байдена у передвиборчих опитуваннях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: