Уряд Польщі підпише угоду з фермерами для зняття блокади з КПП «Шегині-Медика» – ЗМІ

Читать на русском
Новий польський уряд надасть письмові гарантії своїм фермерам, щоб вони припинили блокувати КПП Шегині-Медика на кордоні з Україною.
Фото: interfax.com.ua

Новий польський уряд надасть письмові гарантії своїм фермерам, щоб ті припинили блокувати пункт пропуску «Шегині-Медика» на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

За даними журналістів, сьогодні у Жешуві міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський підпише угоду з фермерами з організації «Обдурене село», яка дозволить розблокувати рух через КПП.

Протестувальникам нададуть наступні гарантії:

  • субсидії на кукурудзу;
  • скасування підвищення податків;
  • дешеві кредити.

Зазначається, що польська влада очікує від Європейської комісії повідомлення про виділення 1 млрд злотих на субсидії на кукурудзу. Крім того, уряд хоче виділити 2,5 млрд злотих на кредитування для фермерів.

Нагадаємо, блокада пункту пропуску «Шегіні-Медика» тривала з кінця листопада до 23 грудня включно. Позавчора фермери відновили блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною, оскільки уряд не виконав їхніх вимог.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск до цього обіцяв переконати протестувальників не блокувати польсько-український кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: