Польські фермери відновили блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною

Читать на русском
Польські фермери заблокували рух вантажівок на пункті пропуску Медика-Шегині. Обіцяють пропускати три вантажівки на годину. У черзі вже близько 800 фур.
Фото: Суспільне

Польські фермери вранці 4 січня відновили блокування руху вантажівок навпроти пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

«За наявною інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», поновилося блокування руху для вантажного транспорту. В зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд», – повідомили прикордонники.

На цьому напрямі в'їзду в Україну на території Польщі очікують близько 800 вантажівок. Організатори протесту не мають наміру блокувати рух автобусів та легкового транспорту.

За інформацією ЗМІ, польські фермери мають намір проводити акцію протесту до 3 лютого.

Учасники акції обіцяли пропускати три вантажівки на годину, а без затримок – машини з гуманітарної допомоги та товарами, що швидко псуються.

Нагадаємо, блокада пункту пропуску «Шегині-Медика» тривала з кінця листопада до 23 грудня включно. Учора польські фермери оголосили про намір відновити її, оскільки уряд не виконав їхніх вимог.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск обіцяв переконувати протестувальників не блокувати польсько-український кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: