Польща наближається до припинення блокади кордону з Україною – Туск

Читать на русском
Уряд Польщі наближається до розблокування пунктів пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомив польський прем’єр-міністр Дональд Туск.
Фото: Getty Images

Уряд Польщі наближається до розблокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомив польський прем’єр-міністр Дональд Туск, його цитує Reuters.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

«Ми близькі до переконання, що наші дії дадуть результат завдяки переговорам як у Києві, так і в Брюсселі. Я не думаю, що ми досягнемо максимуму, якого хочуть перевізники, але, схоже, те, чого можна досягти, дозволить нам розрядити емоції та зняти блокаду на кордоні», – заявив політик.

Він додав, що нинішню систему в'їзду до ЄС з боку України, яка діє з літа минулого року, навряд чи буде змінено найближчим часом.

При цьому Туск зазначив, що на «операційному рівні» можна знайти й інші рішення.

«Я зроблю все можливе, щоб полегшити життя та долю польських далекобійників», – сказав Туск, додавши, що обговорить це питання із президентом України Володимиром Зеленським під час майбутнього візиту до Києва.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада блокують рух вантажівок на кордоні з Україною. Серед вимог польських перевізників повернення системи дозволів для українських водіїв.

З 24 грудня з польського боку розблокували рух на КПП «Медика-Шегині». При цьому стало відомо, що перевізники посилили блокаду на одному з пунктів пропуску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: