Блокада кордону з Україною: Туск спробує переконати польських перевізників припинити страйк

Читать на русском
Туск пообіцяв, що він намагатиметься переконати польських перевізників перестати блокувати пропуск вантажівок на кордоні з Україною.
Getty Images

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск переконуватиме протестувальників не блокувати польсько-український кордон.

Про це йдеться у пресконференції керівника польського уряду.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Як зазначив Туск, він звернувся з проханням до польського міністра інфраструктури Даріуша Клімчака представити йому перспективи вирішення блокади кордону з Україною, яку продовжують польські перевізники.

«Я переконуватиму польських перевізників, щоб вони не використовували блокаду як метод захисту своїх інтересів», - додав прем'єр.

Він також захотів перевірити, чому польські аграрії завтра, 4 січня, знову почнуть страйк на одному з пунктів пропуску на кордоні з Україною, незважаючи на домовленості з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Секерським призупинити блокаду.

«Я очікую дізнатися, чому довіра була настільки короткочасною», - уточнив Туск.

Він розповів, що блокада кордону перевізниками та аграріями не допомагає польському уряду вирішувати їхні проблеми в умовах ракетних ударів РФ по Україні.

При цьому, керівник уряду припустив, що при зупинці блокади кордону аргументи Польщі краще почують в Україні та ЄС.

Нагадаємо, польські фермери блокували ПП «Медика-Шегині» з кінця листопада, 23 грудня акцію протесту було припинено.

При цьому на розблокування кордону фермери погодилися з вимогою якнайшвидшої реалізації трьох своїх умов. А вчора ввечері організація пригрозила відновити протест.

Як відомо, польські фермери з організації «Ошукане село» з 8-ї ранку 4 січня мають намір відновити акцію протесту на польсько-українському прикордонному переході «Медика-Шегині».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: