Трамп розкрив австралійському мільярдеру деталі скандальної розмови із Зеленським – NYT

Читать на русском
Дональд Трамп розповідав австралійському мільярдеру Ентоні Пратту про свої телефонні розмови з президентами України Володимиром Зеленським та Іраку Бархамом Саліхом.
politico.com

Колишній президент Дональд Трамп розповідав австралійському мільярдеру Ентоні Пратту деталі телефонних розмов із президентом України Володимиром Зеленським та президентом Іраку Бархамом Саліхом.

Це дані спільного розслідування австралійських ЗМІ, які також одержала газета The New York Times.

На записах, отриманих журналістами, Пратт розповідає, як Трамп поділився з ним у грудні 2019 року деталями розмови з лідером Іраку одразу після удару США. «Цього ще навіть не було в новинах, і він [Трамп] сказав: «Отже, я щойно розбомбив Ірак. Президент Іраку подзвонив мені і сказав: «Ти щойно зрівняв із землею моє місто». А я сказав йому: «Добре, що ти збираєшся з цим робити?», – так мільярдер описав одну з розмов з Трампом.

Також колишній президент США обговорював із Праттом скандальну телефонну розмову із Зеленським, через яку йому оголосили перший імпічмент. «Ти знаєш про цей телефонний дзвінок до України? Це було ніщо, порівняно з тим, що я зазвичай роблю», – цитує Трампа Пратт.

Раніше також стало відомо, що Трамп передав Пратту секретну інформацію про американські атомні підводні човни. У червні Трампу звинуватили у справі про незаконне зберігання секретних документів, знайдених у його резиденції в Мар-а-Лаго у Флориді.

Нагадаємо, в 2019 році стався скандал через телефонну розмову Дональда Трампа з Володимиром Зеленським. Екс-резидента США підозрювали у спробі натиснути на Зеленського, щоб активізувати розслідування щодо Гантера Байдена в обмін на надання військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: