Глава МЗС Польщі закликав передати Україні далекобійні ракети для ударів по росії

Читать на русском
Глава МЗС Польщі закликав Захід відповісти на обстріли України зрозумілою путіною мовою – посиленням санкцій та наданням Києву далекобійних ракет для ударів по території рф.
Agencja Wyborcza.pl

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав передати Україні ракети великої дальності для ударів по росії в якості відповіді на останні масовані обстріли.

Він написав про це у соцмережі X.

«Ми повинні відповісти на останній напад на Україну мовою, зрозумілою путіну: посиленням санкцій, щоб він не міг виробляти нову зброю з контрабандних компонентів, і наданням Києву ракет великої дальності, які дозволять йому знищити стартові майданчики та командні центри», – заявив Сікорський.

Нагадаємо, з 29 грудня до 2 січня росія застосувала проти України майже 300 ракет та понад 200 «шахедів».

Президент Володимир Зеленський у відповідь заявив, що Україна зробить усе, щоб зміцнити наш повітряний щит та притягнути агресора до відповідальності.

Під час обстрілу України 29 грудня у повітряний простір Польщі залетів «невідомий об'єкт». Пізніше військові підтвердили, що то була російська ракета.

Міністерство закордонних справ Польщі вручило голові посольства росії ноту з вимогою пояснити порушення повітряного простору ракетою. У росії відмовилися давати Польщі пояснення без надання «конкретних доказів» інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: