«Ще жодна держава не відбивала таких ударів»: Зеленський закликав не ігнорувати сигнали тривог

Читать на русском
Усього за кілька днів росія застосувала проти України майже 300 ракет та понад 200 шахедів. За словами Зеленського, ще жодна держава не відбивала таких ударів.
Фото: Офіс президента України

Усього за кілька днів – з 29 грудня по 2 січня – росія застосувала проти України майже 300 ракет та понад 200 «шахедів».

Такими даними поділився президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Ігнат спрогнозував, скільки часу потрібно рф на підготовку нової ракетної атакиОкупантам потрібно лише кілька днів, щоб підготувати новий ракетний удар по території України. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Ще жодна держава не відбивала подібних ударів, комбінованих: і дрони, і ракети, зокрема аеробалістичні. Тільки за сьогодні збито десять «кинджалів», – наголосив глава держави.

Він повідомив, що станом на даний момент відомо про п'ятьох загиблих і приблизно 130 постраждалих від атаки. У Києві та області, а також у Харкові ще продовжуються операції з ліквідації наслідків обстрілу.

Зеленський також закликав українців реагувати на тривогу найближчим часом.

«Будь ласка, особливо цими днями, звертайте увагу на сигнали повітряної тривоги. Нелюди ці хочуть завдати болю Україні. Важливо берегти життя», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, що в ніч та вранці 2 січня Сили оборони України знищили всі «шахеди» та 72 з 99 ракет.

Раніше у ЗСУ повідомили, що ранкова ракетна атака армії рф відрізняється від обстрілу, який стався 29 грудня. Росіяни, серед іншого, змінили звичні маршрути ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: