Рф відмовилася надати пояснення Польщі щодо ракети без «конкретних доказів»

Читать на русском
Росія зажадала від Польщі конкретних доказів того, що їхня ракета перетнула польський кордон. Без цього у Москві коментувати інцидент відмовляються.
gordonua.com

У росії відмовились надавати Польщі пояснення, щодо ракети у її повітряному просторі, допоки вони не нададуть «конкретні докази».

Про це заявив тимчасовий повірений у справах росії у Польщі Андрей Ордаш після виклику до польського МЗС.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, поки не буде наведено «конкретних доказів», росія не буде давати ніяких пояснень, адже «ці звинувачення голослівні». При цьому Ордаш нагадав, що у листопаді 2022 року поляки уже намагалися звинуватити росію у подібному інциденті. Тоді ракета вбила двох людей у прикордонному селі.

«Тоді російську сторону також намагалися звинуватити у цьому інциденті. Згодом виявилось, що ракета була випущена українськими військовими», – додав він.

Нагадаємо, Збройні сили Польщі повідомили, що в повітряний простір країни з боку України вранці 29 грудня залетів невідомий повітряний об'єкт. У зв'язку із цим президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовим керівництвом.

Згодом з'ясувалося, що невідомий об'єкт, зафіксований у повітряному просторі Польщі під час атаки росії на Україну, є ракетою окупантів.

Варто додати, що того дня під час ворожої атаки в небі над Україною було збито 114 зі 158 повітряних цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: