Польща пообіцяла відповідь на провокації з порушенням її повітряного простору

Читать на русском
МЗС Польщі вимагає від рф пояснень, чому їх крилата ракета порушила польський повітряний простір і вимагає негайно припинити подібну діяльність.
Колаж: Главред

Міністерство закордонних справ Польщі в п’ятницю ввечері вручило голові посольства росії ноту з вимогою пояснити порушення російською ракетою польського повітряного простору.

Про це повідомляє пресслужба польського МЗС.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначили у МЗС, заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський викликав «на килим» тимчасового повіреного у справах росії у Варшаві Андрія Ордаша. Чиновник передав російському дипломату ноту протесту.

У цьому офіційному документі МЗС Польщі вимагає пояснень щодо випадку порушення повітряного простору Республіки Польща ракетою. Також Польща вимагає негайного припинення подібних дій.

Бартошевський після зустрічі з Ордашем заявив, що Варшава «жорстко реагуватиме на подальші провокації з порушенням її повітряного простору».

«Я можу запевнити вас, що ми можемо швидко та ефективно відреагувати, якщо це повториться. Я сказав тимчасовому повіреному, щоб рф припинила випробовувати кордони нашої держави», – наголосив він.

Нагадаємо, Генеральний штаб Війська Польського раніше заявив, що повітряний простір Польщі в п'ятницю, 29 грудня, порушила російська ракета.

Польські військові з'ясували, що ракета залетіла на 40 кілометрів углиб Польщі й через три хвилини повернулась в Україну.

Як відомо, вранці у Повітряних силах України повідомили, що під час ворожої атаки в небі над Україною було збито 114 зі 158 повітряних цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: