В ОГП назвали підозрюваних у розстрілі українських військовополонених біля Роботиного

Читать на русском
До розстрілу трьох українських військовополонених на Запоріжжі можуть бути причетні окупанти з 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії.
Фото: Генштаб

За розстрілом трьох українських військовополонених у Запорізькій області можуть стояти російські військові з 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (відомої як «Псковська десантна дивізія»).

Про це «Радіо Свобода» розповів керівник департаменту протидії злочинам за умов збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Білоусов.

У ГУР не підтверджують ліквідацію окупантів, причетних до розстрілу українських військовополоненихУ ГУР не підтвердили інформацію про ліквідацію окупантів, причетних до розстрілу українських військовополонених біля Степового.

«На цей час ми можемо підтвердити справжність відео. Нами були встановлені наші військовослужбовці, які були жорстоко вбиті. Більше того, ми зараз встановлюємо причетних осіб до цього злочину. Ми маємо припущення вважати, що до здійснення цього злочину має відношення 76-а десантна дивізія (армії – ред.) рф. Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині», – заявив Білоусов.

Він додав, що імена загиблих військових встановлені, вони поки що верифікуються і будуть оприлюднені пізніше.

За словами Білоусова, інформація про воєнний злочин окупантів потрапила до правоохоронних органів 16 грудня – саме тоді, ймовірно, було вчинено страту.

Чиновник зазначив, що у такій поведінці російські військових у Запорізькій області правоохоронці бачать системність: раніше цього ж місяця було встановлено використання російською армією українських військових як живого щита. Таким чином, російське командування знає про ці злочини, а можливо, і штовхає на них своїх підлеглих.

Нагадаємо, вчора з'явилося відео розстрілу трьох українських військовополонених біля населеного пункту Роботине. За інформацією Офісу генпрокурора, військових було взято в полон під час бойового зіткнення, а за годину страчено. Проводиться розслідування.

На початку грудня у мережі з'явилося відео, як російські військові розстріляли двох бійців ЗСУ, які здавались у полон. Ймовірно, це сталося біля Степового на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: