Розстріл українських полонених на Донеччині: Офіс генпрокурора розпочав розслідування

Читать на русском
Україна розпочала досудове розслідування за фактом розстрілу російськими військовими беззбройних українських військовослужбовців.
antikor.com.ua

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу російськими окупантами двох українських військовослужбовців у Донецькій області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Telegram.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

У прокуратурі зазначили, що трагедія сталася в районі селі Степове Покровського району у Донецькій області. Відтак у неділю, 3 грудня, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У прокуратурі наголошують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Нагадаємо, напередодні, 2 грудня, у мережі опублікували відео розстрілу окупантами українських військових, які здавалися в полон. Омбудсмен Дмитро Лубінець після цього заявив, що звернеться з цього приводу до міжнародних організацій.

Також писали, що ООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військових, які потрапили в полон до російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: