У мережі з’явилось відео розстрілу українських полонених, омбудсмен планує звернутись до ООН

Читать на русском
У мережі опублікували відео розстрілу російськими окупантами українських військових, які здавалися в полон. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернеться з цього приводу до міжнародних організацій.
glavcom.ua

У мережі опублікували відео розстрілу окупантами українських військових, які здавалися в полон. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернеться з цього приводу до міжнародних організацій.

Відео опублікували у Telegram-каналі DeepState.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

На відео видно, як група військових розстрілює двох інших військових, які виходять із бліндажа і один з яких тримає руки за головою. За даними DeepState, це сталося біля Степового, коли ворог зайшов на позиції 45-го окремого стрілецького батальйону.

«Ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки кацапи наткнулися на бліндаж, в якому сиділи наші хлопці. Вони були вимушені здаватися через нестачу БК. Відразу як вийшов другий боєць, просто розстріляли обох», – йдеться в повідомленні.

Омбудсмен Дмитро Лубінець у коментарі hromadske заявив, що 4 грудня офіційно звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста як до організації з мандатом фіксації поводження з військовополоненими. А також до ООН, щоби організація зафіксувала цей факт як ще один приклад порушення міжнародного гуманітарного права з боку рф і російських військових.

«На відео чітко всі можуть побачити, що українські військові виконують всі необхідні речі, які показують, що вони без зброї, що вони здаються в полон і не несуть жодної загрози для російських військових. Отже, їх автоматично повинні були взяти в полон і надати статус військовополонених», – наголосив омбудсмен.

Нагадаємо, в окупованій Волновасі Донецької області розстріляли дев'ятьох мирних жителів, серед яких була сім'я з двома дітьми. За інформацією омбудсмена, окупанти позбавили життя цілої сім'ї, які святкували день народження та відмовилися віддавати власне житло чеченським окупантам.

Також писали, що ООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військових, які потрапили в полон до російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: