СБУ встановила особу українського воїна, розстріляного за «Слава Україні»

Читать на русском
Правоохоронці змогли підтвердити особу героя після проведення слідчих дій, які включали результати судової портретної експертизи, спілкування із сім'єю загиблого, а також аналіз фото- та відеоматеріалів.
Фото: СБУ

Правоохоронці встановили особу українського військового, розстріляного окупантами за вигук «Слава Україні».

Ним виявився снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРВ Чернігівської області Олександр Ігорович Мацієвський, повідомили в СБУ.

Остаточно підтвердити дані Героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали результати судової портретної експертизи, спілкування із сім'єю загиблого, а також аналіз фото- та відеоматеріалів.

Генсек ООН відреагував на відео із розстрілом українського військовогоГутерріш пообіцяв допомогти Україні в питаннях обміну військовополоненими і нагадав рф про необхідність дотримуватися законів війни.

У відомстві розповіли, що Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Червона Гора Донецької області.

Правоохоронці встановили, що воїна було розстріляно 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому у лютому.

«Це справжній Герой, який навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні захищають нашу землю, а отже, ворог обов'язково буде розбитий», – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Наразі відомство працює над ідентифікацією окупантів, які розстріляли українського героя.

Нагадаємо, відео чергового злочину росіян, на якому вони розстріляли беззбройного українського військового після його слів «Слава Україні», поширилося у мережі 6 березня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав прокурора МКС Каріма Хана негайно розпочати розслідування розстрілу російськими окупантами українського військовополоненого.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна знайде убивць українського військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: