Розстріли росіянами українських полонених траплялися не один раз – омбудсмен

Читать на русском
Розстріл російськими військовими українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази Слава Україні – не єдиний подібний випадок на війні з рф.
Олександр Мацієвськийфото СБУ

Випадки розстрілу окупантами беззбройних українських полонених фіксували, на жаль, неодноразово. Про кожен такий злочин Україна інформує міжнародне співтовариство.

Про це заявив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram 17 березня.

Росіяни розстріляли українського військовополоненого за слова «Слава Україні» – відеоРосійські окупанти розстріляли українського військового після слів Слава Україні та зняли це на відео.

За його словами, росіяни вбивають полонених українців цинічно та не приховують цього. Відбувається це за згодою окупаційних командирів, щоб уникнути покарання.

«Розстріл російськими військовими українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази «Слава Україні», на жаль, непоодинокий випадок на цій жахливій загарбницькій війні», – написав омбудсмен.

Лубінець додав, що Україна інформує міжнародну спільноту про кожен такий злочин.

Нагадаємо, СБУ офіційно підтвердила особу українського військового, розстріляного окупантами після слів «Слава Україні». Ним виявився снайпер 163-го батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Ігорович Мацієвський.

Президент Володимир Зеленський надав Олександру Мацієвському звання «Героя України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: