Росіяни розстріляли ще трьох українських військовополонених

Читать на русском
Поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області окупанти взяли у полон трьох українських захисників та розтріляли їх.
Колаж 24 каналу

Війська рф вчинили черговий воєнний злочин в Україні. Окупанти розстріляли трьох українських військовополонених під Запоріжжям. Українські правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора 27 грудня.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

За даними слідства, військовослужбовці армії рф у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли.

Відео розстрілу з'явилось в інтернеті.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі управління СБУ у Запорізькій області.

Нагадаємо, це вже не перший випадок розстрілу українських військовополонених. Так, у грудні росіяни розстріляли двох українських військовослужбовців на Донеччині. Україна звернулася до Червоного Хреста та ООН через розстріл полонених солдатів ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: