У ГУР не підтверджують ліквідацію окупантів, причетних до розстрілу українських військовополонених

Читать на русском
У ГУР не підтвердили інформацію про ліквідацію окупантів, причетних до розстрілу українських військовополонених біля Степового.
armyinform.com.ua

У Головному управлінні розвідки Міноборони поки що не можуть підтвердити ліквідацію російських окупантів, які причетні до ймовірного розстрілу беззбройних українських військових біля Степового на Донеччині.

Про це «Радіо Свобода» сказав представник ГУР Андрій Юсов.

ООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військовополоненихООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військовополонених. Зокрема, підтверджено справжність відео з розстрілом та обезголовленням українських бійців.

«Зараз важко сказати, що тих саме (причетних до розстрілу військових рф – ред.). Але ситуація під Авдіївкою і даним конкретно населеним пунктом дуже динамічна. І так, є інформація, це непоодинокі випадки, коли укріплення переходять з рук у руки. Проте стверджувати, що саме тих ліквідовано, ми зараз не можемо. Цей момент треба додатково верифікувати», – заявив Юсов.

Розвідка поки також не має деталей того, представники яких саме підрозділів російської армії могли це зробити.

Нагадаємо, днями у мережі з'явилося відео, як російські військові розстріляли двох бійців ЗСУ, які здавались у полон. Україна планує з цього приводу звернутися до ООН та Червоного Хреста, правоохоронці розпочали розслідування.

У свою чергу начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що ЗСУ ліквідували окупантів, причетних до страти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: