Прем'єр Польщі Туск анонсував свій візит до Києва – деталі

Читать на русском
Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розповів про підготовку свого майбутнього візиту в Україну.
Getty Images

Керівник польського уряду Дональд Туск повідомив про плани відвідати Київ й обговорити, серед іншого, і питання блокади кордону.

Про це повідомляє TVN24, з посиланням на слова Туска під час пресконференції у Варшаві.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

«Мені трохи соромно про це говорити, тому що я знаю, яка ситуація у президента Зеленського і всієї України. Неправильно їхати до Києва і весь візит присвячувати питанням польського транспорту», - сказав він.

Згідно зі словами Туска, вони підготують цей візит таким чином, щоб під час його зустрічі з президентом Зеленським було зрозуміло, чого вони хочуть досягти.

Прем'єр також повідомив, що «проситиме водіїв не блокувати переїзд лише через війну».

Він назвав ситуацію драматичною, а також пообіцяв, що робитиме все можливе, щоб полегшити життя і долю польських транспортних компаній. При цьому, Туск зауважив, що українська сторона представила декілька пропозицій, які полегшили б ситуацію польських водіїв, але на їх думку, ці пропозиції є недостатніми.

Як відомо, Дональда Туска було обрано прем'єр-міністром Польщі 11 грудня. За проголосували 248 депутатів польського Сейму, проти – 201 депутат.

Нагадаємо, уряд Польщі наближається до розблокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

З 24 грудня з польського боку розблокували рух на КПП «Медика-Шегині». При цьому стало відомо, що перевізники посилили блокаду на одному з пунктів пропуску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: