Страйк на кордоні: польські перевізники заявили про посилення блокади на одному з КПП

Читать на русском
Учасники акції протесту на кордоні Польщі та України посилили блокаду руху вантажівок через пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ.
Фото: PAP

Учасники акції протесту на кордоні Польщі та України посилили блокаду руху вантажівок через пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ.

Про це повідомила одна з лідерів руху польських перевізників Едіта Озигала у коментарі RMF24.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

За її словами, останніми днями протест «став більш інтенсивним», тому що тепер перевізники пропускають у бік України лише одну вантажну машину кожні три години. При цьому раніше протестувальники пропускали по три фури на годину.

«Протест триває вже вісім тижнів, ми маємо якось міняти нашу тактику. За сім тижнів наші поступки українській стороні не принесли жодних результатів, тому зараз ми посилюємо протест», – стверджує Озигала.

Журналісти також розповіли, що через протест польських перевізників поблизу КПП «Ягодин-Дорогуськ» утворився затор із вантажівок, довжина якого становить близько 40 кілометрів.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада блокують рух вантажівок на кордоні з Україною. Серед вимог польських перевізників – повернення дозволів для українських водіїв.

З 24 грудня з польського боку розблокували рух на КПП «Медика-Шегині».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: