Глава МЗС Польщі анонсував візит Туска до України

Читать на русском
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відвідає Україну з візитом. Наразі польська сторона веде підготовку до такої поїздки.
Дональд ТускФото: Getty Images

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відвідає Україну з візитом. Зараз польська сторона веде підготовку до такої поїздки.

Про це повідомив глава МЗС країни Радослав Сікорський на брифінгу у Києві, його слова цитує портал Ми-Україна.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Дипломат розповів, що під час візиту Туск, серед іншого, має намір обговорити з керівництвом України співпрацю у військовій сфері.

«Можливо, вже в ході запланованої поїздки прем'єр-міністра Туска ми знайдемо шляхи для того, щоб польські та українські компанії оборонного сектору могли зробити набагато більше, ніж сьогодні, для збільшення військового виробництва, вкрай необхідного героїчним українським солдатам на передовій», - заявив Сікорський.

Він також висловив упевненість, що разом Україна та Польща зможуть зробити так, щоб у ЗСУ було достатньо техніки та боєприпасів «для того, щоб відправити путіна туди, де йому належить бути».

Нагадаємо, Дональда Туска було обрано прем'єр-міністром Польщі 11 грудня. За проголосували 248 депутатів польського Сейму, проти – 201 депутат.

Новий глава уряду пообіцяв, що його кабінет вирішить проблему блокування кордону з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: