Туск пообіцяв, що новий уряд Польщі вирішить проблему блокування кордону з Україною

Читать на русском
Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення прем'єр-міністром Польщі займеться вирішенням суперечок, які виникли між Варшавою та Києвом.
Фото: PAP

Лідер польської партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення на пост прем'єр-міністра займеться вирішенням суперечок, які виникли між Варшавою та Києвом.

Слова політика цитує Голос Америки.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, пріоритетною у сфері відносин з Україною стане проблема зі страйком польських перевізників.

Він зазначив, що діятиме в інтересах польських перевізників. При цьому його уряд має намір «добиватися вирішення питань так, щоб блокаду кордону було припинено».

Туск також вкотре розкритикував уряд Матеуша Моравецького за прорахунки у відносинах з Україною.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України та повернути для українських водіїв систему дозволів.

1 грудня сторони домовились про конкретні кроки для розблокування кордону. Пізніше Україна запевнила, що виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: