Генсек ООН відреагував на відео із розстрілом українського військового

Читать на русском
Гутерріш пообіцяв допомогти Україні в питаннях обміну військовополоненими і нагадав рф про необхідність дотримуватися законів війни.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав «жахливими» кадри розстрілу беззбройного українського військового за слова «Слава Україні».

Глава організації висловив свою думку щодо цієї трагедії під час брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським, який пройшов у Києві.

Відео з розстрілом військового: особу загиблого попередньо встановленоНа відео, за попередніми даними, військовий 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура. Він зник після 3 лютого у районі Бахмута.

Гутерріш заявив, що відео є нагадуванням про те, що «законів ведення війни потрібно дотримуватися».

«Ми продовжимо працювати над вирішенням гуманітарних проблем і допомагатимемо у питаннях обміну військовополоненими. Жахливі кадри, коли українського військовослужбовця, очевидно, було вбито, – це ще одне нагадування про те, що законів ведення війни необхідно дотримуватись», – сказав Гутерріш.

Нагадаємо, відео чергового воєнного злочину росіян, на якому вони розстріляли беззбройного українського військового після його слів «Слава Україні», поширилося 6 березня.

Омбудсмен України Дмитро Лубінець відправив відео розстрілу українського військовополоненого міжнародним партнерам та колегам із різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину росії.

Глава держави, в свою чергу, пообіцяв, що Україна знайде вбивць українського військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: