В окупованій Волновасі в будинку знайшли тіла 9 розстріляних дорослих та дітей

Читать на русском
Росіяни розстріляли дев'ятьох мирних жителів у тимчасово окупованій Волновасі. Відзначають, що вони відмовлялися віддавати власне житло чеченським загарбникам.
Фото: Flickr

В окупованій Волновасі Донецької області розстріляли дев'ятьох мирних жителів, серед яких була сім'я з двома дітьми.

Про це повідомив Слідчий комітет рф та підтвердив Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Слідчий комітет рф заявив, що тіла людей знайшли з вогнепальними пораненнями в приватному будинку. Водночас видання ASTRA з посиланням на місцевих жителів, пише, що вбивство скоїв російський військовослужбовець.

«Убивство скоїв військовослужбовець ЗС рф. З чоловіком Наташі він щось не поділив. Одразу приїхала верхівка, і вони почали намагатися приховати все, сусідам сказали – мовчати», – заявив один з містян.

Уповноважений РФ України з прав людини Дмитро Лубінець підтвердив вбивство росіянами цілої сім’ї. Серед дев’ятьох вбитих є двоє дітей. Він наголосив, немає жодних сумнівів, що до цього причетні руки росіян.

«Ще один жахливий злочин, який вчинили росіяни у тимчасово окупованій Волновасі Донецької області. У власному будинку вони вбили 9 людей, в тому числі ученицю 4-го класу та хлопчика дошкільного віку. На тілах вбитих виявлені вогнепальні поранення. Немає жодних сумнівів, що до цього причетні закривавлені руки росіян», – написав Лубінець.

Омбудсмен додав, що окупанти позбавили життя цілої сім'ї, які святкували день народження та відмовилися віддавати власне житло чеченським окупантам.

Нагадаємо, нещодавно ООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військових, які потрапили в полон до російських окупантів.

Зокрема, підтвердила справжність двох відео, що з'явилися у мережі 6 березня та 11 квітня. На першому відео окупанти розстріляли українського військового після того, як він промовив слова «Слава Україні». На другому відео показано обезголовлення українського військовослужбовця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: