У Повітряних силах спростували інформацію ЗМІ щодо винищувачів F-16 в Україні

Читать на русском
Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав телеграм-канали не поширювати недостовірну інформацію щодо отримання Україною F-16.
Фото: Суспільне

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат спростував прибуття довгоочікуваних літаків F-16 в Україну. Згідно з його словами, в Україні тільки ведеться підготовка до отримання перших бортів.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив на сторінці у Фейсбуці, відреагувавши на публікацію Newsweek.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Американське видання Newsweek опублікувало матеріал «ніочьом» із неймовірними припущеннями про перебування F-16 в Україні і навіть їх ІМОВІРНУ причетність до знищення шести російських літаків. Це неабиякий шанс для хайпу наших телеграм-каналів та різних медіа, яким плювати на власну репутацію», - написав Ігнат.

Речник Повітряних сил також додав, що цей матеріал «висмоктаний з пальця» і перебування F-16 в Україні зараз було б недоцільним.

«Для чого тоді я учора 23 рази вмикався в прямі ефіри українських та іноземних медіа, аби розповісти про р@шистський корабель і спростувати ідіотські російські заяви про знищення F-16, а також про недоцільність їх перебування в Україні на даному етапі? Дайте спокій!», - підсумував він.

Нагадаємо, видання Newsweek написало, що як мінімум один із обіцяних союзниками винищувачів F-16 вже може знаходитися на території України.

При цьому, кілька днів тому уряд Нідерландів ухвалив рішення розпочати підготовку до передачі Україні першої партії винищувачів F-16. При цьому сама передача офіційно ще не відбувалася.

Також повідомлялося, що перша група українських пілотів завершила базове навчання польотам на F-16 у Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: