«Там фундамент тільки залили»: Ігнат прояснив ситуацію з центром підготовки на F-16 у Румунії

Читать на русском
Українські пілоти ще не розпочинали підготовку на винищувачах F-16 у навчальному центрі в Румунії. Про це заявив представник Повітряних сил Юрій Ігнат.
Фото: Укрінформ

Українські пілоти ще не розпочинали підготовку на винищувачах F-16 у навчальному центрі у Румунії.

Про це заявив представник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі ток-шок «На часі».

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, центр ще будується, а передача п'яти винищувачів від Нідерландів зараз практично ні про що не говорить.

«Іноді заяви іноземних партнерів слід розглядати під іншим кутом. Ось передали Нідерланди 5 літаків. Вони передали першу партію до майбутнього центру, який будується, там фундамент лише залили, наскільки мені відомо. Є там злітно-посадкова смуга, але поки що ніякої мови про навчання українських пілотів не йде», – сказав Ігнат.

Представник Повітряних сил також пояснив, чому Нідерланди вирішили поставити центру свої F-16.

«Зрозуміло, чому вони це роблять. Тому що вони переходять на F-35, їм потрібно інструкторів, наземний склад швидше залучати до цього процесу, до F-35. Їм F-16 не потрібно утримувати. За них треба платити гроші, за їх утримання. Тим більше, взимку, обслуговування тощо. Тому вони якнайшвидше передали їх до Румунії», – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, що навчальний центр винищувачів F-16 було відкрито сьогодні на військово-повітряній базі Фетешті. Навчання в центрі, розташованому за 150 кілометрів на схід від Бухареста, триватиме принаймні шість місяців.

Раніше у ЗСУ повідомили, що деякі наші пілоти почали проходити тренування на F-16 уже в повітрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: