Перша група українських пілотів завершила базове навчання польотам на F-16 у Британії

Читать на русском
В Британії шість українських пілотів завершили базове навчання для керування F-16. Ще десять пілотів-стажерів залишаються в країні для продовження базової льотної підготовки та освоєння авіаційної медицини і тренувань у центрифузі.
Фото: gov.uk

Перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Королівських ВПС і зараз навчається керувати винищувачами F-16 у Данії.

Про це повідомляє британський уряд.

Україна офіційно сформувала коаліцію з навчання пілотів на F-16: подробиціЗа словами Резнікова, меморандум підписали Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.

Навчання українських льотчиків пілотуванню та англійській мові розпочалося у Британії у серпні в рамках внеску країни у міжнародну авіаційну коаліцію.

«Група була сформована із шести досвідчених українських бойових льотчиків-винищувачів, які пройшли спеціальне авіаційне навчання англійської мови, щоб підвищити їхню здатність брати участь у навчанні та підтримці коаліції. Ще десять українських пілотів-стажистів взяли участь у мовній підготовці та залишилися у Великій Британії, щоб продовжити практичну базову льотну підготовку, а також освоїти такі важливі навички, як авіаційна медицина та навчання роботі з центрифугами», – повідомили в уряді.

Міністр оборони Британії Грант Шаппс зазначив, що окрім підготовки пілотів, десятки українських авіатехніків також проходять навчання англійській мові, орієнтованій на інженерну справу.

«Після завершення навчання у ВПС Великої Британії пілоти пройдуть навчання в іншій європейській країні за програмою підвищення льотної підготовки. Це підготує їх до навчання на літаках F-16 Fighting Falcon під контролем Данії, Нідерландів та США, які очолюють Коаліцію можливостей ВПС», – додав глава Міноборони України Рустем Умєров.

Нагадаємо, Франція з початку наступного року приєднається до підготовки українських пілотів на західних винищувачах.

Також Нідерланди вирішили розпочати підготовку до передачі Україні першої партії винищувачів F-16.

Незважаючи на те, що в Україні ще немає жодного F-16, російські пропагандисти вже заявляють про їхнє знищення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: