Винищувачі F-16 вже можуть бути в Україні – Newsweek

Читать на русском
Як мінімум один із обіцяних союзниками винищувачів F-16 вже може знаходитися на території України. Про це повідомляє Newsweek.
Фото: armyinform.com.ua

Як мінімум один із обіцяних союзниками винищувачів F-16 вже може знаходитися на території України.

Про це повідомляє Newsweek із посиланням на джерело в американському уряді.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За даними журналістів, на користь цього твердження може говорити нещодавня серія гучних перемог над російськими військовими цілями у повітрі та на морі. Йдеться, зокрема, про знищення восьми бойових літаків рф та десантного корабля «Новочеркаськ».

Виходячи з останніх подій, а також даних, отриманих від джерела Newsweek, видання приходить до висновку, що союзники, швидше за все, передали ЗСУ як мінімум один F-16.

ЗМІ також нагадали, що в середині жовтня Україна вперше застосувала ракети ATACMS під час атак на російські авіабази. Вважається, що ті удари застали Москву зненацька, оскільки наявність зброї була підтверджена вже після того, як Україна здійснила атаку. Те саме може бути і у випадку з F-16.

«Сподіваюся, Захід навчився не оголошувати про надання нових систем озброєнь, як це робилося переважно протягом перших 20 місяців війни», – сказав колишній спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Деніел Райс у коментарі ЗМІ.

Нагадаємо, кілька днів тому уряд Нідерландів ухвалив рішення розпочати підготовку до передачі Україні першої партії винищувачів F-16. При цьому сама передача офіційно ще не відбувалася.

Також повідомлялося, що перша група українських пілотів завершила базове навчання польотам на F-16 у Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: