Нідерланди починають підготовку до передачі Україні перших літаків F-16 – прем'єр

Читать на русском
Уряд Нідерландів прийняв рішення розпочати підготовку до передачі Україні першої партії винищувачів F-16.
Фото: Bloomberg

Уряд Нідерландів прийняв рішення розпочати підготовку до передачі Україні першої партії винищувачів F-16.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Марк Рютте у соцмережі X.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що Нідерланди готують до передачі партію із 18 літаків. Рютте вже проінформував президента України Володимира Зеленського про це рішення.

«Постачання F-16 є одним із найважливіших елементів угод про військову підтримку України. Крім дозволу на експорт, перед поставкою має бути дотримано низку інших критеріїв, включаючи вимоги до персоналу та інфраструктури», – написав політик.

Рютте також наголосив, що рішення підтверджує незмінну прихильність Нідерландів до подальшого надання Україні військової підтримки.

Очікується, що українська сторона отримає 24 із 42 літаків, які є на озброєнні армії Нідерландів. Решта техніки буде використана для навчання пілотів.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба припустив, що коаліція щодо надання літаків F-16 може збільшити кількість винищувачів, які планується передати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: