Пропагандисти заявляють, що російські війська вже збивають винищувачі F-16 в Україні – Ігнат

Читать на русском
Російські війська, за словами пропагандистів, вже збивають винищувачі F-16 в Україні. В той час, як Повітряні сили ЗСУ їх ще не отримали.
armyinform.com.ua

Російські пропагандисти заявили, що їхні війська вже збивають винищувачі F-16 в Україні. В той час як українські війська їх ще не отримали.

Про це в етері телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Він відзначив, що під кінець року пропагандисти заявлятимуть про ще більше літаків. Водночас за словами Ігната, насправді такі повідомлення росіян тішать.

Втім він також наголосив на тому, що наразі не варто перебільшувати про готовність відправки винищувачів до України.

«Давайте не будемо перебільшувати про готовність, як це робить ворог. Готовність є, підтвердження наших західних партнерів є, що ми готові. Ми в процесі. Крім пілотів потрібна інфраструктура, інженери. Ми це вже багато разів обговорювали. Тому заявили наші партнери, що готові передати. Наразі от така була заява», – додав речника.

Нагадаємо, 22 грудня уряд Нідерландів прийняв рішення розпочати підготовку до передачі Україні першої партії винищувачів F-16.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба припустив, що коаліція щодо надання літаків F-16 може збільшити кількість винищувачів, які планується передати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: