Президент відповів, чи підтримає можливу мобілізацію жінок та зниження призовного віку

Читать на русском
Зеленський заявив, що не підписуватиме закону про зміни в процесі мобілізації, якщо в документі буде пункт про призов жінок.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підписуватиме закону про зміни у процесі мобілізації, якщо в документі буде пункт про призов жінок.

Про це він сказав у ході пресконференції 19 грудня.

У яких країнах жінок можуть мобілізувати до армії після обов'язкової службиНа інфографіці Слово і діло – країни, де жінок можуть мобілізувати до армії після обов'язкової служби.

Водночас Зеленський зазначив, що готовий підтримати зниження призовного віку щодо мобілізації для чоловіків – з 27 до 25 років.

«Мобілізація жінок – ні, не підпишу. Щодо 25 років: якщо буде аргументовано – а на сьогодні бачу, що це необхідно, – то з цим погоджуся», – сказав президент.

Нагадаємо, що у Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Декілька днів тому нардепка від «Слуги народу» Мар'яна Безугла повідомила, що до документу також можуть включити пункт про мобілізацію жінок.

Раніше Зеленський заявив, що військові запропонували мобілізувати ще 450-500 тисяч українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: