Залужний заявив, що мобілізацію в Україні слід повернути «в ті рамки, які працювали раніше»

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що процес мобілізації слід повернути в рамки, які існували раніше.
Фото: RFE/RL

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що процес мобілізації слід повернути в рамки, які існували раніше.

Заяву генерала цитує РБК-Україна.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

«Щодо питань мобілізації, то її не те, що треба посилювати, а повернути в ті межі, у ті рамки, які працювали раніше. Тому що зараз це проблема тих людей, які воюють на передньому краї, їх має хтось замінювати, їм має хтось допомагати», – сказав Залужний.

Генерал зазначив, що рекрутингову кампанію у ЗСУ ще рано оцінювати, оскільки її було запущено зовсім недавно.

Головком ЗСУ також відповів на питання, чи вплинуло звільнення обласних військкомів на ефективність процесу мобілізації.

«Це були професіонали, вони знали, як це робити, а зараз їх немає», - сказав Залужний.

Нагадаємо, що у серпні президент Володимир Зеленський звільнив усіх обласних військкомів. А місяць тому він повідомив, що влада готує комплексний план з проведення мобілізації.

Також відомо, що у Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Зміну підходу до мобілізації анонсував і секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: