«Відсутність породжує фейки»: у Раді хочуть, щоб Кабмін якнайшвидше подав зміни в мобілізації

Читать на русском
Нардеп від Слуги народу Давид Арахамія закликав Кабмін якнайшвидше подати законопроєкт про зміни в мобілізації. Він вважає, що це допоможе покласти край фейкам та невизначеності.
Фото: Голос Америки

Народний депутат від «Слуги народу» Давид Арахамія закликав уряд якнайшвидше подати законопроєкт про зміни правил мобілізації, щоб покласти край фейкам та невизначеності.

Відповідний пост з'явився у Telegram-каналі парламентаря.

У Раді показали доопрацьований законопроєкт щодо мобілізації: що змінитьсяМар'яна Безугла показала оновлену версію законопроєкту щодо зміни правил мобілізації та військового обліку.

За його словами, законопроєкт, над яким Кабмін «працює на прохання військових», планували внести сьогодні, 25 грудня.

«Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про «Дію» і т.д.», – зазначив Арахамія.

Він додав, що військове командування вже внесло запит на мобілізацію 500 тисяч українців.

«Президент чітко наголосив, що потребує комплексного підходу до проходження служби у Збройних Силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто зараз служить – не вихід. Парламент чекає на готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі запитання», – написав депутат.

Нагадаємо, що Міноборони розглядає можливість запрошувати до військкоматів через електронні сповіщення.

А нещодавно глава відомства Рустем Умєров заявив про можливу мобілізацію українських чоловіків призовного віку (25-60 років), які мешкають за кордоном. Також зазначалося, що на тих, хто не з'явиться, нібито чекають санкції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: