Мобілізація українців за кордоном: у Міноборони уточнили слова Умєрова

Читать на русском
У Міноборони уточнили заяву міністра Рустема Умєрова на сторінках видань WELT та Bild про нібито призов українських чоловіків за кордоном.
mil.gov.ua

Заяву міністра оборони Рустема Умєрова про призов чоловіків з-за кордону, яку поширили німецькі видання WELT та Bild, не потрібно сприймати як обов'язковий план у рамках мобілізації.

Про це заявив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Іларіон Павлюк у коментарі РБК-Україна.

Умєров хоче мобілізувати чоловіків, які живуть за кордономГлава Міноборони хоче призвати до армії українців, які живуть за кордоном. За його словами, їм запропонують з'явитися до призовних пунктів.

За його словами, зараз таких планів у Міноборони немає.

«На порядку денному немає обговорення призову з-за кордону. Якщо громадяни України за кордоном хочуть приєднатися (до армії, – ред.), вони приїжджають в Україну та приєднуються», – пояснив Павлюк.

Нагадаємо, сьогодні німецькі видання WELT та Bild опублікували інтерв'ю з міністром оборони України Рустемом Умєровим. У ньому ЗМІ написали, що голова Міноборони нібито планує у 2024 році призвати на військову службу українських чоловіків призовного віку (25-60 років), які мешкають за кордоном. Також зазначалося, що тих, хто не з'явиться, нібито чекають санкції.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 19 грудня повідомив, що військове командування має намір мобілізувати ще до 500 тисяч українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: