Україна і Польща узгодили план дій для розблокування кордону

Читать на русском
Представники України та Польщі узгодили план дій для розблокування роботи пунктів пропуску, які розташовані на кордоні між країнами.
Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Представники Мінвідновлення України та Мінінфраструктури Польщі погодили план дій для розблокування роботи пунктів пропуску, розташованих на кордоні між країнами.

Про це йдеться у заяві, опублікованій у Facebook-акаунті Мінвідновлення.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Зазначається, що в ході зустрічі 22 грудня сторони «досягли порозуміння щодо компромісних рішень та їхньої реалізації». Незабаром мають відбутися переговори на рівні Міністерства інфраструктури Польщі та протестувальників.

У відомстві також додали, що питання змін у поточній угоді щодо транспортного безвізу між Україною та ЄС не обговорюється.

«Міністерство відновлення України вітає бажання діалогу уряду Польщі для розблокування кордону та готовність працювати над рішеннями, які сприятимуть вільному руху експорту та імпорту через кордон», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок на три найбільші пункти пропуску на кордоні з Україною. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасоване угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

11 грудня страйкарі розблокували пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ. Проте вже 18 грудня блокада продовжилась.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: