Польські перевізники розблокували найбільший вантажний пункт пропуску на кордоні з Україною

Читать на русском
Україна та Польща домовилися про розблокування найбільшого пункту пропуску на кордоні – Ягодин–Дорогуськ. Рух вантажівок через цей КПП було відновлено з 14:00.
Фото: twitter.com/Rafał Mekler

Україна та Польща домовилися про розблокування найбільшого пункту пропуску на кордоні двох держав – «Ягодин-Дорогуськ».

Про це повідомив віце-прем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у своєму Facebook-акаунті.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Він розповів, що стабільний рух вантажівок через цей КПП було відновлено з 14:00.

«У напрямку України проїхало 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформляються – прямуватимуть у бік Польщі», – написав Кубраков.

Блокада цього пункту пропуску тривала понад місяць. Міністр зазначив, що Україна працюватиме над тим, щоби протести припинилися і на інших КПП.

Нагадаємо, страйк перевізників Польщі на польсько-українському кордоні розпочався 6 листопада. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України та повернути українським водіям систему дозволів.

1 грудня сторони домовилися про конкретні кроки з розблокування кордону. Пізніше Україна запевнила, що виконала заходи щодо розблокування кордонів із Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

Нещодавно лідер польської партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення на посаду прем'єр-міністра займеться вирішенням усіх суперечок між Варшавою та Києвом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: