Розблокування кордону: Кубраков обговорив проблему з новим польським міністром

Читать на русском
Українська сторона надала польській ключові цифри та аналітичні дані про вантажні перевезення під час переговорів.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком розблокування кордону.

Про це повідомив сам Кубраков у Facebook в четвер, 21 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«Провели першу зустріч із новопризначеним міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком у Варшаві. Обговорювали кілька питань транспортної галузі, але головна тема – розблокування кордону», – сказав Кубраков.

Він уточнив, що українська сторона надала ключові цифри та аналітичні дані про вантажні перевезення українських та польських перевізників, які свідчать, що проблем, про які говорять протестувальники, насправді немає.

За його словами, він розраховує на розробку спільної позиції з Польщею вже цього тижня. Він наголосив, що Україна збільшила термін перебування для вантажівок на іноземній реєстрації з 20 до 60 діб.

Міністр також повідомив, що на тижні має відбутися ще одна зустріч із представниками Польщі у Києві.

Кубраков також обговорив із польським колегою створення окремої електронної черги для порожніх фур на Ягодин–Дорогуськ. Міністр наголосив, що черга запрацювала з 18 грудня, проте через блокування кордону результат цього рішення побачити неможливо.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок на трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: Корчева–Краковець, Гребінне–Рава-Руська, Дорогуськ–Ягодин.

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасоване угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

11 грудня страйкарі розблокували пункт пропуску Ягодин–Дорогуськ. Проте вже 18 грудня блокада продовжилась.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: