Страйк на кордоні з Польщею: у ДПСУ розповіли про ситуацію на найбільшому пункті пропуску

Читать на русском
Польські перевізники, які напередодні заблокували проїзд фур через пункт пропуску Дорогуськ-Ягодин, пропускають у бік України по кілька вантажівок на годину.
Фото: tva.ua

Польські перевізники, які напередодні заблокували проїзд фур через пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин», пропускають у бік України по кілька вантажівок на годину.

Про це заявив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«У бік України фактично за годину пропускають по кілька транспортних засобів. Натомість у бік Польщі польська сторона не приймає жодного вантажного транспортного засобу», – розповів Демченко.

При цьому, за словами представника ДПСУ, учасники страйку поки не блокують рух автобусів, які прямують в обидві сторони.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України. Пізніше до блокади приєдналися перевізники з інших країн. При цьому Україна та Польща вжили низку заходів для розблокування кордону.

Учора стало відомо, що польські перевізники знову заблокували роботу пункту пропуску «Дорогуськ–Ягодин», який є найбільшим вантажним КПП на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: