У Польщі запобігли початку нового протесту на кордоні з Україною

Читать на русском
У Польщі органи місцевої влади відмовили транспортникам в організації нового протесту на під'їзній дорозі до кордону з Україною, який мав розпочатися 18 грудня.
Фото: twitter.com/Rafał Mekler

Голова польської ґміни (громади) Дорогуськ Войцех Сава заборонив перевізникам влаштовувати нову акцію протесту на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні з Україною.

Про це иповідомляє польське видання RMF24.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Як зазначається, КПП «Ягодин-Дорогуськ» був розблокований з понеділка, 11 грудня, проте вже у середу, 13 грудня, учасники страйків заявили про намір знову закрити для вантажівок під'їзд до кордону.

Протестуючі перевізники не згодні з ухваленим у понеділок рішенням війта Войцеха Сави відкликати дозвіл на проведення протесту.

Вони подали заявку на отримання дозволу на нову акцію протесту. Він мав би розпочатися наступного понеділка. Новий протест мав виглядати точно так само, як і попередній. Однак війт Дорогуська на це не погодився.

Відкликаючи дозвіл на акцію протесту перевізників на під'їзді до прикордонного переходу з Україною, Войцех Сава послався на законодавчу причину - загрозу майну у значних розмірах. Це включає фінансові втрати підприємців.

«Протест вдарив не лише по водіях. Втрачають підприємці, робітники, інші соціальні групи, які залишилися без роботи – це переважає», - заявив він.

Польські водії заявили, що звернуться до суду, а також подадуть 14 грудня нові заяви на протести у кількох місцях. Додамо, що на оскарження рішення мера вони мають сім днів.

Нагадаємо, блокада польського кордону розпочалася з 6 листопада. 11 грудня польські перевізники розблокували один із чотирьох КПП. При цьому словацькі далекобійники розпочали нову блокаду.

Зазначимо, що станом на середу, 13 грудня, на польсько-українському кордоні стоять близько 2600 вантажівок, черги є і на розблокованому пункті пропуску Ягодин. Також черги зберігаються на кордонах з іншими країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: