Зеленський зустрівся у Києві з головою МЗС Польщі Сікорським

Читать на русском
Зокрема український лідер подякував Варшаві за підтримку нашої країни у протидії повномасштабному російському вторгненню, а також надання прихистку біженцям.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Міністерства закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Керівник польського дипломатичного відомства прибув сьогодні, 22 грудня, з візитом до Києва.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Як зазначається, під час зустрічі президент відзначив важливість першого візиту новопризначеного очільника МЗС Польщі до України. Український лідер подякував Варшаві за підтримку нашої країни у протидії повномасштабному російському вторгненню, а також надання прихистку біженцям.

Зокрема, сторони погодились, що двосторонні відносини повинні отримати новий імпульс, а всі проблемні питання слід вирішувати в дусі довіри й поваги.

«Сподіваємось на відкриття нової сторінки в наших відносинах. Ми дуже сильні сусіди зі спільною історією. Ми раді вас бачити тут. Сподіваюсь, що прем’єр-міністр Польщі також знайде можливість приїхати до України за найближчої нагоди», - заявив президент.

Згідно з повідомленням, політики порушили питання подальшої взаємодії в оборонній сфері, а також ключових потреб наших воїнів та обговорили створення спільних виробництв й можливості закупівлі польської зброї, яка показала результат на полі бою;

Також вони обговорили підготовку наступної зустрічі на рівні радників лідерів країн щодо імплементації Формули миру, а також проведення Глобального саміту миру.

Нагадаємо, сьогодні з робочим візитом до Києва прибув новопризначений міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Президент Польщі Анджей Дуда 13 грудня склав присягу у нового уряду Дональда Туска. Складання присяги відбулося у президентському палаці у Варшаві. Дональда Туска було обрано прем'єр-міністром Польщі 11 грудня. За його кандидатуру проголосували 248 депутатів польського Сейму, проти – 201 депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: