У Євросоюзі скасували санкції проти Януковича та його сина

Читать на русском
На переконання суддів, Рада ЄС помилилася в оцінці, додавши в 2021-му році імена Януковичів до санкційного переліку, оскільки на той момент не було підтверджень, що суд проти них в Україні був справедливим.
Getty Images

У середу, 20 грудня, суд Євросоюзу визнав нечинними запроваджені два роки тому Радою ЄС санкції проти експрезидента Віктора Януковича та його сина Олександра.

Про це пише видання Euronews.

«Суд загальної юрисдикції Європейського Союзу скасував санкції ЄС проти колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра, які їх успішно оскаржили», - йдеться у матеріалі.

На переконання суддів, Рада ЄС «помилилася в оцінці», додавши в 2021-му році імена Януковичів до санкційного переліку, оскільки на той момент не було підтверджень, що суд проти них в Україні був справедливим.

«Адвокати Віктора Януковича відстоювали позицію, що судовий вирок українського суду проти нього за державну зраду був політично мотивованим й процесуально несправедливим, й що він не мав змоги оскаржити іншу корупційну підозру», - стверджує видання.

Аргументацію стосовно відсутності впевненості в неупередженості українського процесу європейські судді використали й стосовно Януковича-молодшого.

«Суд загальної юрисдикції ЄС скасував рішення щодо включення обох Януковичів до європейського санкційного переліку й наказав Раді ЄС оплатити юридичні витрати», - підсумовує агентство.

Нагадаємо, що ВАКС скасував арешт майна Януковича, оскільки його конфіскували.

Також НАБУ завершило розслідувати справу ексміністра оборони часів Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: