Апеляційна палата підтвердила засудження пособника екслісника Януковича

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни обвинувального вироку пособнику колишнього керівника Держлісагентства.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила покаранням 10 років колонії для колишнього директора ТОВ «Лістрейд» Сергія Олексієнка, якого САП обвинувачує в пособництві ексголові Державного агентства лісового господарства Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Таке рішення 5 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС засудив Олексієнка до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати адміністративно-господарські посади строком на три роки та конфіскацією майна. Суд застосував спеціальну конфіскацію на 1,441 млн доларів та 1,220 млн євро, які розміщені на рахунках дружини ексочільника держагенства у Швейцарії. Захист подав скаргу на цей вирок.

«Апеляційні скарги обвинуваченого (Сергія Олексієнка – ред.), його захисників адвокатів , апеляційну скаргу адвокатів в інтересах (Сівця та Журавльової – ред.) залишити без задоволення. Вирок Вищого антикорупційного суду від 14 лютого 2023 року залишити без змін. На виконання вироку (Сергія Олексієнка – ред.) взяти під варту негайно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. У цій же справі обвинувачують Олексієнка, він допомагав в одержанні неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: