Верховний суд розгляне скаргу на засудження пособника екслісника Януковича

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на вирок, яким засудили до строку в колонії пособника.
фото: uk.wikipedia.org

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким засудили до 10 років колонії колишнього директора ТОВ «Лістрейд» Сергія Олексієнка. САП обвинувачує його у пособництві ексголові Державного агентства лісового господарства Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Таке рішення 8 листопада ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС засудив Олексієнка до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати адміністративно-господарські посади строком на три роки та конфіскацією майна. Суд застосував спеціальну конфіскацію на 1,441 млн доларів та 1,220 млн євро, які розміщені на рахунках дружини ексочільника держагенства у Швейцарії. Апеляційна палата ВАКС залишила вирок без змін. Тому сторона захисту подала касацію.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника в інтересах засудженого на вирок Вищого антикорупційного суду від 14 лютого 2023 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 5 жовтня 2023 року щодо (Олексієнка – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. У цій же справі обвинувачують Олексієнка, він допомагав в одержанні неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: